Hop til indhold

Største løbeoplevelse i 2016

2016 har været et enormt spændende år for mig. Året der er gået har budt på en masse oplevelser, der skal arbejdes videre med i 2017. Jeg har tidligere haft al min fokus på OCR og trailløb, men i 2016 satte jeg mig for, at der skulle prøves noget nyt, og jeg ville udvikle mig som løber på længere distancer. Jeg fik tilmeldt mig mit første (men langtfra mit sidste) ultraløb via ultracuppen, som er en serie bestående af 3 løb. Mit første møde med ultraløb var en fantastisk oplevelse. Følelsen af igen at stå på startstregen til et race, hvor jeg på ingen måde vidste, hvad der virkelig ventede mig, gjorde det til en meget speciel og lærerig oplevelse.

Før start på Gendarmstien
Før start på Gendarmstien

Løbet foregik på Gendarmstien i Sønderjylland og var på 55K. Det var et utroligt flot arrangeret løb og en smuk rute. Det var også her jeg første gang stiftede bekendtskab med “muren”. Ultraløb er for mig ikke bare et race -det er en oplevelse, hvor forberedelse og mental styrke har meget at sige i forhold til, hvordan dit resultat bliver. Jeg fik ikke fyldt nok energi og væske på kroppen undervejs og måtte indkassere en lussing af de mere erfarne løbere. Det var en lærestreg, som jeg efterfølgende gjorde mig endnu klogere på, at det er en ny måde at skulle løbe et race på; det er ikke nok at have fart i benene – de skal i første omgang kunne holde helt til målstregen!

Godt smadret efter racet
Godt smadret efter racet

Men denne oplevelse tog ikke modet fra mig, tværtimod! Der gik ikke mange dage før jeg fik tilmeldt mig det næste race i Ultracuppen ved Mols, som blev afholdt 2 måneder senere, og så gik forberedelserne ellers i gang for ikke at begå samme fejl som sidst, men det bliver et blogindlæg for sig på et senere tidspunkt 😉
Gendarmstien er klart min største løbsoplevelse i 2016! Det blev “kun” til en 4. Plads, men jeg føler, at løbet lærte mig meget mere end tidligere konkurrencer. Det introducerede mig til en ny måde at løbe race på. Skal du ud og prøve nye ting i 2017, så kan jeg varmt anbefale at få trænet op til Ultracuppen.
Ultracuppen bliver et af mine helt store mål for 2017 og løbene skal bruges til, at få mere erfaring på de længere distancer og dermed et springbræt til endnu længere løb i udlandet.

This slideshow requires JavaScript.


Hele året har været fyldt med super oplevelser i de forskellige races, men det var ret interessant, at se tilbage på hvilket løb, der havde gjort størst indtryk på mig. Det gav mig også en ide om, hvad jeg skal arbejde hen imod i 2017 for at udfordre og udvikle mig. Normalt ville jeg nok se tilbage på et år og finde et bestemt race, hvor man havde vundet eller sat en personlig rekord. Det kom derfor bag på mig, at det skulle være en 4. Plads, et møde med “muren” og en røvfuld, der havde været det største for mig i 2016 – men det er jo altid dejligt at blive overrasket!
Det kunne være fedt at høre fra jer, hvad der har været jeres største løbsoplevelse i 2016, og dermed kunne finde inspiration til kommende udfordringer i 2017.
Ha’ et fantastisk nytår!

// Anders

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s